Bali Cafe

Deel 1: De uitreis

Julian Da Silva Rosa

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bali Cafe

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464351514, 383 blz., June 2021

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Tom Bergman is journalist en schrijver. Als hij zijn baan en zijn liefde verliest gaat hij naar Bali om een boek te schrijven. Maar daar komt hij vooral zichzelf tegen en loopt hij aan tegen de donkere kanten van het toeristeneiland.
Terug in Amsterdam raakt hij in de ban van de dramatische geschiedenis van zijn familie. Hij reconstrueert het leven van zijn Joodse grootvader Eli en diens broer Salo die in 1920 naar Nederlands-Indië vertrok. De broers ondervonden de beroeringen van de 2oste eeuw aan den lijve.
Toms speurtocht brengt hem terug naar Indonesië, waar hij schokkende ontdekkingen doet en op het spoor komt van een verloren diamant. En dan komt er alsnog een boek.

Bali Cafe voert ons door de afgelopen honderd jaar, van de uitbundige jaren ’20 naar de crisisjaren ’30, van de Jodenvervolging naar de vestiging van de staat Israël, van de wederopbouw naar de opstandige jaren ’60. Van Soekarno, jappenkampen, bersiap en politionele acties naar de onafhankelijkheid van Indonesië. En naar het begin van de 21ste eeuw, Toms tijd, waarin ook zíjn zekerheden wankelen.

Bali Cafe schetst een indringend portret van Nederland. Over hoe wij denken en leven, met elkaar en in de wereld.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.