Met open vizier

van Amersfoort tot Timboektoe

Ivo de Haard

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Met open vizier

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789464242102, geïllustreerd, 222 blz., April 2021
Formaat: 21.2 (h) x 12.8 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 287 gram.

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

beschrijving

Hoe word je militair? Welke weg bewandel je om het te worden? En eenmaal opgeleid: hoe is het om op oefening te zijn of zelfs op uitzending naar het buitenland te gaan? Zaken die veel mensen zich af zullen vragen, maar waar maar weinigen beeld en ervaring mee hebben.

Dit boek is geschreven voor eenieder die een ‘insiders-perspectief’ van het werken binnen Defensie interessant vindt. Ik ga in op mijn beleving van de afgelopen twintig jaar als reservemilitair. In het gehele boek probeer ik de – soms ingewikkelde – militaire context van het werk uit te leggen.

Dit boek neemt je mee van koude oefeningen in de tochtige polders van Nederland tot aan de bloedhete omgeving in uitzendgebieden zoals in Mali. Actuele conflicten worden beschreven, evenals de soms lastige overwegingen die in uitzendgebied gemaakt moesten worden.
Naast een beschrijving van hoogte- en dieptepunten, zijn er ook momenten van reflectie: doe ík of doen ‘we’ wel de juiste dingen en… wil ik dit nog wel blijven doen?


Ivo de Haard (1981) is sinds 2001 werkzaam bij de Landmacht. Tijdens zijn studie is hij begonnen als soldaat bij de Nationale Reserve. Na het voltooien van zijn bachelor en master opleiding is hij, naast zijn civiele baan, sinds 2011 werkzaam als officier. In deze functie heeft hij verschillende uitzendingen gedraaid in de grootste Nederlandse inzet van dat moment. Tot op heden is hij nog steeds werkzaam binnen Defensie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.