Voor waar genomen

Gedichten geïnspireerd door kunstwerken

Inge Boulonois

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Voor waar genomen

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789464187298, geïllustreerd, 73 blz., May 2021
Formaat: 23.5 (h) x 15.5 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 174 gram.

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Inge Boulonois is van origine schilder. Sinds 2000 dicht ze en laat zich regelmatig door kunst inspireren;.de beste dertig gedichten daarvan zijn in 'Voor waar genomen' bijeengebracht. Een deel daarvan werd bekroond in Nederland en Vlaanderen of eerder gepubliceerd in literaire tijdschriften.

In deze bundel verkent Inge Boulonois het fascinerende raakvlak tussen beeldende kunst en poëzie. De invalshoeken zijn zeer gevarieerd. Of Inge Boulonois nu schrijft over de kunstenaar, het model, een zelfportret, landschap of stilleven: interpreterend, fantaserend en reflecterend schildert ze deze werken in taal. Haar beleving voorziet het werk van een kleurige glacislaag, een onderlaag en soms ook van een lichtvoetige toets.

De kunst, een persoonlijke keuze van meestal vrij bekende schilderijen, zijn in kleur bij het gedicht geplaatst of, vanwege auteursrechten, via bijgevoegde QR-codes online te traceren. Juist de combinatie geeft een meerwaarde aan beeld én gedicht.

Over haar in 2016 verschenen bundel 'Idioom van geluk' schreef essayist, schrijver en dichter Karel Wasch: “De Dichteres van de zeggingskracht, het verborgen mysterie, dat een fraai gedicht kenmerkt. Eén van de bes

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.