Met zestien aan tafel

Het verhaal van een Vlaamse familie

Jos Vanachter

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Met zestien aan tafel

paperback/ gebrocheerd: € 25.81: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464185829, geïllustreerd, 506 blz., January 2021

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

In 1985 had Jos Vanachter zijn voorwoordjes voor de Maandbrief van de Gezinsgroepen (van 1978 tot 1983) gebundeld in een leuk boekje, ‘De tafel van zeven. Kroniek van een Vlaams gezin’. Maar er kwamen nog ruim 30 jaren bij.
Het hallucinante coronajaar 2020 bood de tijd, de ruimte en de gelegenheid om een vervolg samen te stellen: van 1983 tot 2017.
Dit boek is gebaseerd op drie invalshoeken: het vervolg van de Gezinsgroepen, tot in 2017 met een grote dankviering de vereniging stopgezet werd. Tegelijkertijd krijg je een inkijk in de groei en bloei van het gezin van Jos en Ria Vanachter–De Wachter. Een typisch Vlaams gezin, met tegelijk een universeel herkenbaar verhaal. En tot slot reflecties over het onderwijs: niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Europa en zelfs in Amerika en Turkije.
Als achtergrond komen heel wat schokkende gebeurtenissen op wereldvlak ter sprake, vooral op het gebied van natuur, cultuur, politiek en Kerk.
Dit boek presenteert een historisch document van een boeiende en snelle tijd, waarin geloof, hoop, liefde, vertrouwen en dankbaarheid de boventoon voeren.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.