Politiecultuur, Gezondheid en Zingeving

De politiecultuur als kapstok voor een beschouwing over het leren verminderen van werkstress en het pakken van kansen voor persoonlijke groei

Klaas Schakel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Politiecultuur, Gezondheid en Zingeving

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464184280, 263 blz., November 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 489 gram.

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Politiemensen zijn bevlogen, zo blijkt uit onderzoek en dat is een feit dat gekoesterd mag worden. Bevlogen mensen blijken ook een valkuil te hebben en dat is dat zij aan zichzelf voorbij kunnen lopen.

In dit boek beschrijft Klaas Schakel, zelf politieman, aan de hand van negen culturele dimensies van de politiecultuur hoe dit kan. Hij gaat in op de moeizame worsteling van politiemensen met factoren waar zij geen grip op hebben en laat zien hoe hij daar zelf mee is omgegaan. Dit boek kan daardoor een waardevolle handreiking zijn voor politiemensen die worstelen met werkstress. Daarnaast kan dit boek interessant zijn voor mensen die meer willen weten over de kernkwaliteiten van de politiecultuur en de valkuilen daarvan.

Klaas Schakel, 57 jaar, is dertig jaar executief politieman en studeerde in deeltijd af als sociaal psycholoog, afstudeerrichting arbeids- en organisatiepsychologie (2011). Daarna werd hij tactisch recherchekundige (2013) en recherchepsycholoog (2019). Hij werkt al recherchekundige bij de Nationale Politie. Dit is zijn eerste boek.

Professor Dr. C. Fijnaut:

'Een zinvol boek.'

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.