Veerkracht versterken van vluchtelingenkinderen

De Nidosmethodiek voor interculturele jeugdbescherming

Marjan Schippers Tin Verstegen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Veerkracht versterken van vluchtelingenkinderen

paperback/ gebrocheerd: € 16.18

ISBN: 9789464184181, geïllustreerd, 208 blz., November 2020

Uitgever: Brave New Books

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Vluchtelingenkinderen hebben vaak al veel meegemaakt als ze in Nederland aankomen. Daarbovenop krijgen ze te maken met cultuurverschillen, stressvolle procedures en onzekerheden waardoor de begeleiding van deze kinderen specifieke kennis en vaardigheden vergt. Stichting Nidos heeft, als gecertificeerde instelling jeugdbescherming voor vluchtelingen, de afgelopen decennia veel ervaring opgedaan met alleenstaande minderjarigen vluchtelingen (amv’s) uit onrustige en onveilige delen van de wereld. Maar ook met kinderen die met hun ouders zijn gevlucht en voor wie de opvoedingssituatie, vaak tijdelijk, onveilig is.

Deze ervaringen zijn de basis van Nidos’ vernieuwde methodiek voor de jeugdbeschermers die deze kinderen begeleiden. De methodiek sluit aan bij lessen uit het verleden en stelt het belang van het kind voorop. Ze heeft als doel de veerkracht en autonomie van amv’s - of van vluchtelingengezinnen waarvan de kinderen onder toezicht zijn gesteld - te versterken, hun invloed op het eigen leven te vergroten en om voldoende zelfredzaamheid te bereiken om het eigen leven (weer) op te pakken. Dit ongeacht het verblijfsperspectief.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Veerkracht versterken van vluchtelingenkinderen

paperback/ gebrocheerd: € 34.86
Vluchtelingenkinderen hebben vaak al veel meegemaakt als ze in Nederland aankomen. Daarbovenop krijgen ze te maken met cultuurverschillen, ...

Meer boekennieuws op Facebook.