Vestibulaire revalidatie: blikstabilisatietraining voor kinderen

Cleo Dhondt, Ruth Van Hecke

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vestibulaire revalidatie: blikstabilisatietraining  ...

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464184051, geïllustreerd, 93 blz., December 2020

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Heeft u er al eens bij stilgestaan dat u moeiteloos straatnaamborden kan lezen terwijl u wandelt? Dat u tijdens het fietsen op een hobbelige kasseibaan toch mensen aan de overkant van de straat kan herkennen? Daar is niet alleen een goed gezichtsvermogen, maar ook een adequate blikstabilisatie voor nodig. Dit laatste, het behoud van een stabiele blik tijdens (hoofd)bewegingen, wordt verzorgd door een ingenieus systeem: ons evenwichtssysteem.
Aandoeningen in dit systeem vragen een specifieke behandeling, bijvoorbeeld vestibulaire revalidatietherapie, die er onder meer op gericht is om de blikstabiliteit te optimaliseren.
Uitgaande van de wetenschappelijke kennis over blikstabilisatietraining bij volwassenen beoogt dit handboek, aan de hand van tips, casussen, illustraties en video’s, blikstabilisatietraining meer onder de aandacht te brengen bij professionelen en niet-professionelen die in contact komen met kinderen met evenwichtsproblemen. Het boek geeft bovendien inzicht in de therapie-indicaties en reikt therapeuten handvaten aan om deze vorm van vestibulaire revalidatie te implementeren in de praktijk.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.