Ze moeten altijd mij hebben!

Hoe waarnemen van onrechtvaardigheid kan leiden tot (ernstige) leer- en gedragsproblemen

Anja Diender

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ze moeten altijd mij hebben!

paperback/ gebrocheerd: € 21.80: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464182200, geïllustreerd, 260 blz., November 2020

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Uitspraken als 'Ze moeten altijd mij hebben!', 'Het maakt toch niet uit wat ik doe, het is nooit goed!' en 'Het is niet eerlijk!' van veel probleemjongeren, daagde Anja Diender uit om zelfstandig, onafhankelijk en niet gesubsidieerd naar wetenschappelijke onderbouwing ervan te zoeken.

Het gevolg: een verrassende en verfrissende kijk op het ontstaan en de ontwikkeling van probleemgedrag, leerproblemen en psychiatrische stoornissen, én op de puberteit vanuit de waarneming van onrechtvaardigheid.

Een benadering die blinde vlekken van leken, professionals en wetenschappers blootlegt. Een eyeopener voor jongeren, ouders, onderwijsmensen, politieagenten, hulpverleners, beleidsmensen, wetenschappers, reclasseringsmedewerkers, huisartsen en anderen.

Aanleiding voor deze benadering was een schietincident op de scholengemeenschap waar zij werkte en een onderliggend profiel van probleemjongeren dat zij hierna keer op keer tegenkwam. Ze maakt verder gebruik van haar brede kennis en achtergrond (zowel juridisch als in sociale- en organisatiepsychologie, en onderwijs- en ontwikkelingspsychologie) en de praktijk van het zelf met de 'poten in de klei' staan.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.