Julius Caesar en Antonius & Cleopatra

Shakespeare in gewoon Nederlands

William Shakespeare

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Julius Caesar en Antonius & Cleopatra

paperback/ gebrocheerd: € 24.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464180800, 246 blz., September 2020

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Het verhaal van Julius Caesar, zijn leven en zijn moord met alle gevolgen van dien, is door de eeuwen heen verteld, beschreven, uitgebeeld en ook nagespeeld. Aan dat naspelen heeft William Shakespeare een belangrijke bijdrage geleverd in zijn beroemde toneelstukken “Julius Caesar” & “Antonius en Cleopatra”. Beide toneelstukken verschijnen nu in één boek.
De moord op Julius Caesar is wel één van de meest dramatische politieke moorden uit de geschiedenis. Dat is omdat de moordenaars vrienden van Caesar waren of mannen die hun leven of positie aan hem te danken hadden. Het politieke spel van venijn, verraad, moord, eigenbelang en zelfrechtvaardiging komt in het toneelstuk in felle kleuren tot leven.
Antonius en Cleopatra is het vervolgverhaal, en gaat over een groot generaal die zijn positie, reputatie en leven offerde aan de grillen van een overspelige en egocentrische Egyptische koningin. Zowel zijn inzet als zijn falen baanden de weg voor zijn grote rivaal, Octavius Caesar, die de eerste Romeinse keizer (Caesar) zou worden. Het toneelstuk belicht de goede en slechte kanten van Antonius en eindigt met de jammerlijke dood van hem en zijn vrouw Cleopatra.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.