Management van organisaties

Een caleidoscopische blik

Nathalie Vallet

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Management van organisaties

paperback/ gebrocheerd: € 39.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464143591, March 2021
Formaat: 24.6 (h) x 17.1 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 882 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

beschrijving

Is management een onderdeel van economie? Wat is het verband tussen management en sociologie of psychologie? En waarom moeten managers beschikken over wiskundige inzichten?

Dat, en nog veel meer, vind je terug in dit basiswerk over management van organisaties. In plaats van enkel zogenaamde succesformules en instant recepturen aan te bieden, belicht dit boek de verschillende alternatieve benaderingswijzen die vaak
afkomstig zijn uit diverse vakgebieden waarop de managementwetenschap steunt. Het brengt een genuanceerd beeld van management van organisaties en besteedt veel aandacht aan de bredere positionering van management binnen de veelheid aan
kennisdomeinen.

In het eerste deel worden de begrippen organisatie, management en de positionering ten opzichte van andere vakgebieden geduid. Een tweede deel behandelt de kern van het managementgebeuren of de zogenaamde managementcyclus (i.e. plannen, organiseren, leiding geven en controleren). In een derde deel wordt er ten slotte stilgestaan bij de verschillende generalistische en specialistische deeldomeinen binnen management. Elk hoofdstuk begint met duidelijk geformuleerde leerdoelen en eindigt met een samenvatting en een reeks vragen die nagaan of je de belangrijkste punten begrepen hebt. De inhoud is verweven met concrete voorbeelden, extra achtergrondinformatie en flashforwards en flashbacks die de verschillende hoofdstukken met elkaar linken.

Dit boek is geschikt voor leken en beginners, voor academische bacheloropleidingen in de economische, politieke en sociale wetenschappen, en voor masteropleidingen waarin het management van organisaties niet of zeer beperkt aan bod komt, bijvoorbeeld in de exacte of toegepaste wetenschappen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.