In jouw Bloed

Een onderzoek van commissaris Gelsomino

Marco Lugli

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
In jouw Bloed

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464067576, 285 blz., May 2021
Formaat: 22.8 (h) x 15.2 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 480 gram.

Uitgever: I Due Padroni

beschrijving

Het verhaal speelt zich af in 2015 in de Salento, de streek in het uiterste zuiden van de Italiaanse regio Puglia. Commissaris Gelsomino doet onderzoek naar een serie moorden. De eerste is die opValentina Medici die werd gedrogeerd en waarvan daarna de pols werd doorgesneden. Voor Paolo Bernini, haar man, is het de tweede keer dat hem dit overkomt. Zijn eerste vrouw, Francesca Quarta, was tien jaar eerder op dezelfde wijze vermoord. De dader is nooit gevonden. Gelsomino komt te weten dat Bernini, Quarta en Medici op de middelbare school literaire stijlvormen bestudeerden die bij de lezer angst opwekten. Zij brachten hun bevindingen in de praktijk tijdens performances waarbij de deelnemers op symbolische wijze de polsen werden doorgesneden.
Gelsomino ontdekt dat een van de bezoekers van die performances, in 1994 een jonge vrouw in haar huis heeft overvallen en de halsslagader heeft doorgesneden. De dader claimde dat hij geïnspireerd was door de geschriften en optredens van de groep vrienden. Geschrokken ontbindt de groep zich meteen. Tien jaar later sterft Francesca en weer tien jaar later Valentina. De moorden lijken geïnspireerd te zijn door de geschriften van de groep vrienden maar is dat wel zo? Spelen andere motieven zoals wraak geen rol? En wie wil dan wraak nemen en waarvoor? Deze link met het verleden is het spoor van waaruit het onderzoek van de commissaris begint. Hij wil niets horen over seriemoordenaars, maar hij is bereid alles te overwegen, als de bewijzen hem in die richting zouden leiden.

In jouw Bloed is een typisch Italiaanse politieroman die zich afspeelt onder de zon van Salento en de mist van de Povlakte. Een puzzel badend in bloed vergoten door een mysterieuze sekte van middelbare scholieren die van literatuur houden, waar iedereen schuldig kan zijn, maar niemand volledig onschuldig is.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.