Ten onder aan ons eigen succes ?

De mondiale problematieken, oorzaken, samenhang en potentiële oplossingen.

Edgar P. Johannsmann

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ten onder aan ons eigen succes ?

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464064865, geïllustreerd, 568 blz., May 2021

Uitgever: Edgar Johannsmann

beschrijving

De mens staat op een keerpunt in de geschiedenis, waarbij onze voortvarende technologische samenleving omslaat van zegen naar vloek. We vernietigen onze planeet en dreigen ons zelf en andere levensvormen de das om te doen. Als we niets doen, hangen er donkere wolken boven ons bestaan. Nu is het moment gekomen om wereldwijd collectief te handelen. Dat kan alleen als we alle problemen in hun onderlinge samenhang beschouwen, zodat de oplossing van het ene probleem geen andere problemen veroorzaakt of versterkt.

De auteur schetst de samenhangende problemen (in deel 1), de oorzaken van het uitblijven van oplossingen (in deel 2), de verschillende toekomstscenario’s (in deel 3) en de in zijn ogen te prefereren oplossingsrichtingen (in deel 4).

Gaan we ten onder aan ons eigen succes? De toekomst zal het leren, maar laten we niet als toeschouwers aan de zijlijn blijven staan bij het adequaat oplossen van de wereldproblemen en het vormgeven van onze eigen toekomst. Het kán en het móet. Voor onszelf, voor onze kinderen en voor toekomstige generaties!

Over de auteur

De auteur is onafhankelijk onderzoeker naar de systeemdynamiek van mondiale problemen, toekomstscenario’s (futurologie) en oplossingsopties. Hij heeft zich de laatste jaren intensief beziggehouden met onderzoek naar de wereldproblemen in hun onderlinge systeemdynamische samenhang en de daaruit voortvloeiende toekomstscenario’s. Dit boek is een weerslag van zijn bevindingen en conclusies.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.