PGB natuurlijk!

Als je zèlf je zorg wilt regelen

Freke Schoemaker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
PGB natuurlijk!

paperback/ gebrocheerd: € 27.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464062809, geïllustreerd, 160 blz., September 2020
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 393 gram.

Uitgever: Familycare support

beschrijving

Om de kosten van de gezondheidszorg in Nederland zo laag mogelijk te houden doet de overheid een beroep op iedere burger om bij ziekte, lichamelijke of geestelijke beperking, zoveel mogelijk ‘zelfredzaam’ te zijn. Maar hoe word je zelfredzaam?

Het persoonsgebonden budget (PGB) is een middel dat in veel gevallen kan worden ingezet om bij een specifieke zorgindicatie zoveel mogelijk zelfredzaam te blijven.

In dit boek wordt de wetgeving over de zorg in Nederland beknopt besproken en uitgelegd:

• Wat een PGB inhoudt;
• Wanneer je in aanmerking kunt komen voor een PGB;
• Hoe je een PGB kunt aanvragen en
• Waar je rekening mee moet houden als je een PGB hebt of wilt krijgen.

Freke Schoemaker is van beroep mantelzorg­makelaar en helpt particulieren bij het organiseren van zorg en dagbesteding, al dan niet door middel van een PGB. Zij doet dit werk al meer dan veertien jaar. Zij participeert daarnaast in een maatschap voor onafhankelijke cliëntondersteuning in West- en Midden-Brabant en geeft door het hele land geregeld voorlichtingen en trainingen aan zowel zorgprofessionals als mantelzorgers op het gebied van mantelzorgondersteuning, PGB-beheer en zorg in natura.

“De hoogste tijd dat er een praktische, duidelijke en leesbare gids kwam over de ingewikkelde wereld die PGB heet. Dankjewel Freke!” Annemarie van Gaal

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.