Een ontraadselen van de ziekte van Crohn

IBD in relatie tot voeding en de Mycobacterium

Ramses Badra

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een ontraadselen van de ziekte van Crohn

paperback/ gebrocheerd: € 21.45: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464059953, 158 blz., June 2020

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

De ziekte van Crohn is een auto-immuunziekte. Althans, dat is wat men beweert. Dat is het meest gangbare uitgangspunt in de reguliere medische wetenschap geworden. Maar waarom valt het immuunsysteem zichzelf dan aan? Elk gevolg moet toch tenminste één of meerdere oorzaken hebben?

Ik heb als ervaringsdeskundige geleerd dat dit ziektebeeld vrij complex is, maar de oplossing ervan een stuk eenvoudiger. En in principe hoeft men maar drie cruciale stappen te volgen:

1. De ontstoken darm(en) zo goed mogelijk stabiliseren middels de juiste dieetvorm. Zodat ongunstige microbenpopulaties afnemen, en er ruim baan wordt gemaakt voor microben die een gezondere darmflora stimuleren.
2. Men moet er op individueel vlak achter zien te komen welke eiwitvorm(en) men echt niet kan verdragen, en deze elimineren uit het eigen voedingspatroon. Deze zijn immers voedingsbodem voor het pathogeen wat zich in uw spijsverteringsstelsel heeft gehuisvest.
En stap 3: Men moet een langdurige antibioticumkuur volgen, toegespitst op dit pathogeen; de Mycobacterium; een venijnige bacteriële familie die aan de wieg staat van vele hardnekkige kwalen.

Een zéér potentiele weg naar genezing? Overtuig uzelf!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.