MARCUS

een verkenning van het aan hem toegeschreven evangelie

A.E.J. Kaal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
MARCUS

paperback/ gebrocheerd: € 20.09: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464059861, 103 blz., July 2020

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Deze uitgave is ontstaan tijdens de Coronacrisis: met een aantal mensen werd gekeken naar You Tube video's over het Marcusevangelie, die ik had gemaakt voor een gespreksgroep die door de omstandigheden niet bij elkaar kon komen. Al spoedig ontstond de vraag naar de teksten. Die waren niet voorhanden omdat de opnamen al vertellend ontstonden. Om toch aan de wens tegemoet te komen heb ik achteraf dit boekje samengesteld.
Het Evangelie van Marcus is het oudste van de vier evangeliën. De Evangeliën van Matteüs en Lucas zijn bewerkingen van dat van Marcus. Het Evangelie van Johannes is van nog latere datum en bevat al weer meer sporen van een zich ontwikkelende theologie. Daarom is het Evangelie van Marcus een belangrijke bron voor wie op zoek gaat naar de wording van de kerk.
Dit evangelie ontstond kort na de verwoesting van de tempel in Jeruzalem: een schokkende gebeurtenis! Geprobeerd is om een antwoord te vinden op een aantal vragen: Wat betekende het in de ogen van Marcus? Wat geloofde hij? En wat geloofde hij niet? Wat wilde hij uitdragen? Hoe heeft hij zijn boodschap verpakt? Waarom deed hij dat zo? En wat zijn daar zoal de gevolgen van geweest?

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.