De laatste boswachter

Greet Liégeois

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De laatste boswachter

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464059144, geïllustreerd, 89 blz., June 2020
Formaat: 26.0 (h) x 19.3 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 230 gram.

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

De negenjarige Marijn verdwaalt in het bos en zoekt wanhopig een uitweg. Ze komt echter terecht op een verborgen plek waar een oude boswachter zorg draagt voor het bos, en de bomen, struiken en dieren beschermt. Zijn tijd is echter om en hij vindt dat Marijn best in staat is om zijn taak over te nemen, omdat ze veel belangstelling toont voor het bos en zijn bewoners.
Vol goede moed begint het meisje aan die zware taak en met een toverviool maakt ze heel speciale muziek. Alles lijkt vredig in het bos, maar dat zal niet zo blijven, want enkele duistere figuurtjes ontwaken in hun ondergronds hol. Het zijn de knolletrollen, kleine wezentjes die niets liever doen dan plagen, sarren en vernielen.
Marijn moet het tegen die schelmen opnemen, maar die worden gesteund door de roofdieren. Als ze op het punt staat om toch te overwinnen, komt een andere bedreiging. Een bouwbedrijf wil een groot deel van het bos kappen en er een woonwijk neerplanten.
Nu is het ogenblik gekomen voor alle bosbewoners om de handen in elkaar te slaan en te vechten voor het behoud van het bos. Of ze daar in zullen slagen?
Het boek bevat inkleurplaten en kleurfoto's.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.