SOTAPATTIMAGGA

Het Pad van de Stroombetreder

Guy Eugène Dubois

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
SOTAPATTIMAGGA

paperback/ gebrocheerd: € 17.51

ISBN: 9789464058932, 242 blz., July 2020

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Sotapatti vormt de belangrijkste realisatie in het leven van de Theravada-yogi. Door zijn stroombetreding wordt hij een sotapanna—'hij die de stroom binnengaat’. Door zijn stroombetreding verwerft de yogi inzicht in de ware aard van het bestaan.

Door sotapatti opent zich bij de yogi het Dhamma-oog. De gevorderde beoefenaar ziet 'plóts, spontaan, onverwachts, maar zeer manifest en expliciet’, met voortschrijdend inzicht, waar het in het leven écht om gaat. Datgene wat er fundamenteel toe doet. Op dat moment ziet hij de werkelijkheid zoals ze wérkelijk is. En dus niet wat men hem, geconditioneerd, voor 'waar’ heeft wijsgemaakt.

Guy E. Dubois is auteur van verschillende werken over de leer van de Boeddha. Als yogi is hij volledig ongebonden t.o.v. elke boeddhistische stroming. Hij interpreteert de dhamma op een vrijgevochten manier. Als dusdanig is hij—in de letterlijke betekenis van het woord—een ‘thuisloze’, een bhikkhu, een bedelmonnik, die zijn dhutanga (praktijk) op een heel persoonlijke wijze invulling geeft. In zijn boeken combineert hij een virulente vrijzinnige levenshouding met een grote genegenheid voor de diepe inzichten van de Boeddha.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.