Nootjes voor duootjes

Duetten voor blokfluit of dwarsfluit

Melissa Van Dijk-de Cocq

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nootjes voor duootjes

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464058499, geïllustreerd, 40 blz., August 2020
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.3 (d) cm. Gewicht: 176 gram.

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Wat is er leuker dan samen muziek maken? In dit boek vind je allerlei duetten voor blokfluit en/of dwarsfluit. Maar dat wist je al, want dat staat ook al op de voorkant. Met andere muziekinstrumenten kun je dit ook spelen, als je maar een instrument hebt dat twee octaven kan spelen, van een C naar een hogere C en dan naar een nog hogere C.

Er zitten hele makkelijke duetten bij, maar ook wat moeilijkere! Dat komt omdat ik bij het verzinnen van liedjes niet altijd van te voren weet of het makkelijk te spelen is op de blokfluit. Ik schrijf de liedjes namelijk met behulp van een computerprogramma en daarna speel ik ze pas na op de blokfluit. De moeilijkheidsgraad wordt bij ieder duet rechtsboven aangegeven met blokfluitjes, in een schaal van 1 tot 5.

Bij alle duetten staat een aanduiding voor de snelheid. Deze aanduiding heb ik er bijgezet zodat je weet hoe snel het liedje in mijn hoofd klinkt. Maar als je het makkelijker vindt om het langzamer te spelen, of je vindt het gewoon leuker om op een langzamer of sneller tempo te spelen, dan moet je dat gewoon lekker doen!

Tijd om lekker een stukje te gaan spelen!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.