Expeditie Oma Club

Wil van der Linde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Expeditie Oma Club

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789464055122, geïllustreerd, 149 blz., August 2020
Formaat: 23.5 (h) x 15.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 266 gram.

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

...Ze roept: 'Nor el Jida!' Ik sta stil en draai me om. Dat zegt oma altijd, maar ik zie haar niet. Het meisje roept en zwaait...

Mis jij je oma soms ook? Ik wel. De oorlog in mijn land zorgt ervoor dat ik hier ben en zij daar. Mijn oma kan niet naar Nederland komen, vanwege allerlei regeltjes. Daar kan niemand iets aan doen, zeggen mijn ouders.
We wachten dus maar af. Tot er een brief op de mat valt en alles verandert. Oma heeft me nodig!

Mijn vrienden weten hoe ik me voel en ze bedenken een waanzinnig goed plan, maar is het goed genoeg? Gelukkig gaan Lars en Ruben met me mee en hoef ik niet alleen. We zijn al dagen onderweg, als we in een oude villa in Zagreb de bekende Bosnische vlogger Milan ontmoeten. Hij vindt ons plan geweldig! Milan gaat ons volgen en hij vraagt aan zijn volgers om ons te helpen. De mensen in Bosnië hebben ook een oorlog meegemaakt, net als ik. Ze helpen ons. En dan is er ineens de aardbeving, waardoor ik even denk dat ik weer in Syrië ben. Lukt het ons om oma te vinden?

Een spannend en ontroerend verhaal over helpen en geholpen worden. Over een oorlog vijfentwintig jaar geleden en een oorlog nu. Over vergeten helden en de helden van morgen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.