Hoe overleef ik de dood

Autobiografie van een rouwproces

Bamber Delver

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hoe overleef ik de dood

gebonden: € 37.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464051292, geïllustreerd, 147 blz., March 2021
Formaat: 26.0 (h) x 18.3 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 430 gram.

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Na 38 jaar samenzijn, verloor Bamber Delver zijn partner Marcel Bullinga. Marcel gold in Nederland als een bevlogen futurist en voorvechter van (digitale) mensenrechten. Na een intensief, tweeëneenhalf jaar durend ziekteproces overleed hij, net 60 jaar geworden. De Volkskrant beschreef in een In Memoriam het leven van Marcel en Bamber: “De eerste openlijk gay-vaders van Nederland”. Trouw herinnerde Marcel met een indrukwekkend eerbetoon: “Hij pakte zijn ziel in en vertrok richting onbekende bestemming.”

Dit boek is de autobiografie van een rouwproces, een net zo persoonlijk als algemeen geldend menselijk verhaal. Bamber: “Wat mij, hem en onze zoon is overkomen zal iedereen overkomen. Ziekte, dood en afscheid zijn onvermijdelijk, als een natuurwet. Tijdens het leven proberen we er liever niet aan te denken, maar bij ons allemaal zal de bliksem inslaan.

‘Hoe overleef ik de dood’ is een inspirerend egodocument over hoe wij als mens kunnen omgaan met de uiteindelijke, hoge prijs van de liefde: het afscheid nemen van geluk. Om vervolgens proberen door te leven. Zo goed als mogelijk.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.