Fiets, vecht, huil, bid, lach en bewonder

Verslag van een fietstocht van San Sebastian naar Santiago, via de Camino del Norte en Camino primitivo

De Camino Del Norte

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Fiets, vecht, huil, bid, lach en bewonder

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464050400, geïllustreerd, 162 blz., April 2020

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Het was een zware fietsreis langs pittoreske kustplaatsen en prachtige kustlijnen via de Camino del Norte en aansluitend door een geheel verlaten en nog onaangetast gebied via de Camino Primitivo. Met als einddoel: Santiago de Compostela, waar de Heilige Jacobus begraven ligt. Deze pelgrimsroute is vanwege de moeilijkheidsgraad minder populair, maar daarom niet minder interessant. Samen met anderen op weg zijn naar hetzelfde einddoel blijft een unieke ervaring. Vooral deze keer door de bijzondere samenstelling van de fietsgroep van senioren en junioren.

Het boek bevat een chronologisch verslag van de reis met veel foto's. Het beschrijft behalve onderwerpen, zoals voorbereiding, materieel, en planning, ook andere wetenswaardigheden, inclusief een logboek met afstanden en hoogtemeters, gemiddelde snelheid, en calorie- en waterverbruik. Daarnaast wordt de historische context beschreven waarin de verschillende pelgrimsroutes zich ontwikkelden.

Wij reden deze pelgrimsroute met z'n vijven, Bert Kreber (73), Ton Juffermans (71), Ton van Soest (62), Maurice Stoevenbeld (45) en Robbert Kreber (43). Allen hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan teksten en foto's van deze fietsgids.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.