In de schaduw van de kroon

De Normandiërs

Dan ADAMS

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
In de schaduw van de kroon

paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464050318, geïllustreerd, 483 blz., June 2020

Uitgever: Brave New Books

beschrijving

Na de mysterieuze dood van koning Hendrik in 1135, breekt de strijd om de opvolging los. Guillaume de Montfroid wordt na de dood van koning Hendrik, zowel door Mathilda van Engeland als Stefanus van Blois onder druk gezet, om positie te kiezen in de strijd om de kroon van Engeland en het hertogdom Normandië. De dood van de koning betekent voor Gerlinde en haar dochter Lisette, een onvoorziene ommekeer in hun leven.
Guillaume de Montfroid treedt opnieuw in het huwelijk. Zijn zoon Henri is daarover misnoegd. Die tracht verder, met de hulp van zijn vriend Jacques d’Orlaix, zijn ambitie om hertog van Normandië te worden waar te maken. Om dit doel te bereiken zijn intriges, doodslag, bedrog en gekonkel de instrumenten bij uitstek.
Tijdens het beleg van Verneuil wordt Fleur, de dochter van de burchtheer Louis d'Ambois, hopeloos verliefd op Rowan, de zoon van een smid. Hun standenverschil noopt hen deze relatie geheim te houden. Als Fleur dan ook nog dreigt uitgehuwelijkt te worden, om zo de belangen van haar vader te dienen, zoeken ze wanhopig een uitweg.
Isolde de Montfroid wordt een amazone, bedreven met de wapens. Uit een totaal onverwachte hoek krijgt ze een huwelijksaanzoek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.