CoronA tot Z

26 wetenschappers over COVID-19 en 26 columns van Dolf Jansen over ongeveer hetzelfde

Jim Jansen; Dolf Jansen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
CoronA tot Z

paperback/ gebrocheerd: € 7.99

ISBN: 9789464040531, 64 blz., December 2020
Formaat: 18.0 (h) x 11.1 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 62 gram.

Uitgever: Fontaine Uitgevers

beschrijving

Toen Irma Sluis namens Mark Rutte tijdens een persconferentie in maart 2020 aankondigde dat er 'additionele maatregelen' zouden komen, veranderde Nederland voorgoed. Vanaf dat moment vond onderwijs thuis plaats, het café op de hoek werd gesloten, het nieuwe normaal werd (een soort van) normaal. Anderhalve meter werd de norm, de keukentafel verving de kantoortuin en slempen in Salou werd zonnen in Zandvoort.
Maar COVID-19 bracht meer: virologen en andere onderzoekers waren dagelijks in de media om hun licht op de crisis te laten schijnen en het respect voor wetenschappelijke kennis werd groter. In dit boekje schrijven zesentwintig Nederlandse topwetenschappers over thuiswerken en quarantaine, over seks en Zoom, termen die onlosmakelijk met 2020 verbonden zullen blijven. Dolf Jansen columniseert op eigen wijze over dezelfde onderwerpen.
· Met onder andere Eveline Crone, Erik Scherder, Robbert Dijkgraaf en Ben Feringa.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

JIM JANSEN is hoofdredacteur van het populairwetenschappelijk tijdschrift New Scientist en wetenschap coördinator bij Het Parool. Voor het Algemeen Dagblad verzorgt hij wekelijks de rubriek Eureka. Hij presenteert Lowlands Science en het Gala van de wetenschap.


DOLF JANSEN is cabaretier, columnist en presentator. Hij speelt al meer dan dertig jaar in Nederlandse theaters. Door COVID-19 speelde hij zijn Oudejaars2020 meestal twee (en soms drie) keer per avond, maar wel voor minder publiek dan ooit.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.