Dosia plukt bessen

De lekkerste recepten met bessen + moestuin- én wildplukgids

Dosia Brewer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dosia plukt bessen

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464040425, geïllustreerd, 216 blz., May 2021
Formaat: 27.8 (h) x 20.3 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 1173 gram.

Uitgever: Fontaine Uitgevers

fotografie: Eric van Lokven

beschrijving

Aalbessen, zwarte bessen, cranberry's, bramen, vlierbessen, frambozen: bessen zijn kleine bommetjes van zoet en zuur. Heerlijk om zo te eten maar ook geweldig om te gebruiken in gerechten. Het zoet en het zuur van bessen doet het namelijk ook juist goed in allerlei hartige gerechten, dranken en smaakmakers. Wat dacht je van kip met bramen-barbecuesaus, een kaasplankje met blauwebessenmosterd, prei met vlierbessendressing of frambozenkombucha?

Als de bessenstruiken overproductie draaien en de bessen spotgoedkoop zijn, maak je de lekkerste jam, gelei, chutney, sauzen, siropen en sap om het hele jaar terug te denken aan de tijd dat de bessen vrolijk aan de struiken hingen. Je vindt in dit boek de basisrecepten, maar juist ook nieuwe frisse ideeën. Maak eens je eigen aardbeienazijn en kruisbessenwaterkefir. Brouw van rozebottels, druiven, sleedoornbessen de lekkerste bessenjenevers, -gins en likeuren of maak heel gemakkelijk je eigen sprankelende bessen'cider'.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)DOSIA BREWER schrijft al jaren recepten voor bladen zoals delicious. Seasons en Margriet. Zij schreef eerder Dosia bakt vegan, een standaardwerk voor vegan bakkers. Ook organiseert ze regelmatig culinaire workshops (on- en offline). Brewer is een enthousiast moestuinierder en wildplukker en is altijd op zoek naar nieuwe smaken, kooktechnieken en ingrediënten. Ze vindt niets leuker dan haar ontdekkingen te delen met haar lezers, kijkers, instavolgers en workshopdeelnemers.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.