Ceviche

Gerechten en verhalen uit de keuken van Sjefietshe

Seger Abels; Rick Swinkels

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ceviche

gebonden: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464040418, geïllustreerd, 176 blz., July 2021

Uitgever: Fontaine Uitgevers

beschrijving

Sjefietshe is ceviche op z'n Amsterdams. Letterlijk. Toen de mannen begonnen met Sjefietshe was het gerecht ceviche nog zo onbekend dat velen geholpen moestenworden met de uitspraak van het gerecht. Sje-fiets-he. Wat begon als een popuprestaurant is inmiddels uitgegroeid tot de eerste cevicheria van Amsterdam. Als cevicheria kijkt Sjefietshe natuurlijk verder dan Amsterdam alleen en vergeten zij de Zuid- Amerikaanse roots van het gerecht niet. Na een succesvolle start werd Sjefietshe beloond met een 9- in het Parool door Gilles van der Loo en zit de cevicheria op het Amsterdamse hoekje steevast vol. In Ceviche vindt de lezer veel en diverse ceviche-inspiratie, met daarnaast heerlijke recepten voor gebakken vis, pulpo, snacks, desserts en de signature cocktails van het restaurant. Met 25 cevicherecepten kan de doorgewinterde ceviche-lover z'n lol op, maar er is ook aan de beginnende thuiskok gedacht die nog behoefte heeft aan alle basisrecepten
voor de perfecte ceviche.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Seger Abels startte Sjefietshe als pop-uprestaurant naast zijn rol als creatief marketingmanager bij verschillende Amsterdamse hotels om het vervolgens met Bas Lammersen, Jordy Wentink en mede-eigenaar en co-auteur Rick Swinkels om te turnen tot eerste cevicheria van Amsterdam. Zijn liefde voor eten en schrijven werd al eerder gevangen in zijn online magazine Foodini, waar hij schrijft over alles wat met eten, drinken en restaurants te maken heeft. Woordgrapjes als 'Sjefietshe' zijn hem niet vreemd, zoals zijn Instagram-naam doet vermoeden (@segerweten).


Rick Swinkels is naast mede-eigenaar ook de chef van Sjefietshe en heeft samen met zijn team alle receptuur voor het kookboek ontwikkeld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.