Gezinus en de limerick

Een verhaal om voor te lezen voor alle leeftijden vanaf zeven jaar

Hein Doeksen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gezinus en de limerick

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464026054, 277 blz., December 2020
Formaat: 24.9 (h) x 17.5 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 742 gram.

Uitgever: Boekengilde B.V.

bewerkt door: Astrid Janse

fotografie: Jet Kunz

redactie: Sanne Visch

beschrijving

Een curieus gezelschap gaat per zeilboot op zoek naar een goede vriend. Karakters botsen en versterken elkaar aan boord en op land. Langs de kusten van Bretagne, Ierland, Schotland, de Shetlands en IJsland, tot diep in een Noorse fjord – overal wordt gezocht. Ondertussen vormen de lokale cultuur en het landschap vaste ingrediënten van dit avontuur. Een bron van inspiratie voor dyslectische Gezinus, die zijn taalhandicap compenseert door te rijmen in limericks over alles wat hij ziet of verzint.

“Een hartverwarmend verhaal. Tijdens het voorlezen kruipen de verschillende personages in je hart. De diverse landschappen en culturen worden filmisch beschreven. Dit vraagt om een vervolg!”- Een van de proefvoorlezers.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Hein Doeksen (1950) worstelde als kind met de geschreven taal. Woordblind noemde men dat toen. Pas op de middelbare montessorischool, toen zijn docent Nederlands hem een ‘beelddenker’ noemde, ontstond de motivatie zijn dyslexie zelf aan te pakken door verzonnen verhalen op te schrijven. In 2019 kwam het tot zijn debuut Sneeuw. En nu dit voorleesboek voor jong en oud.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.