Het Kangoeroe Blok

een uitzonderlijke thriller

Theodoor Roelvink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Kangoeroe Blok

paperback/ gebrocheerd: € 19.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464025255, 304 blz., November 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.9 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 461 gram.

Uitgever: Boekengilde B.V.

bewerkt door: Jeanet van den Berg

beschrijving

Het Kangoeroe Blok geeft de jacht weer op de nalatenschap van Jonathan Suthers, een Australische mijntycoon uit de streek van Broken Hill.

Na een aanvankelijk, bijna speels  begin ontwikkelt deze thriller zich geleidelijk meer en meer tot een uitzonderlijk intrigerend geheel met een totaal niet te voorziene afloop.

Zeer zeldzame postzegels spelen een belangrijke rol met betrekking tot het verkrijgen van de nalatenschap. Vandaar de titel. Maar daarnaast worden de erfgenamen tevens geconfronteerd met enkele testamentair gestelde voorwaarden en een aantal cryptische omschrijvingen, waardoor ze voor een schier ondoenlijke opgave worden gesteld en pas vijftig jaar na de dood van Suthers een gerede mogelijkheid tot het bemachtigen van de erfenis ontstaat.

De diverse ontwikkelingen van deze grotendeels in Londen gesitueerde thriller spelen zich af in de negentiger jaren van de vorige eeuw. Maar zouden, gezien de Ierse Brexit perikelen en de voortdurend nijpende situatie van de Aboriginals, evengoed heden ten dage plaats hebben kunnen vinden. Een en ander komt in de tekst ook nadrukkelijk tot uiting.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.