J'aime Aimée

Van beleven naar overleven

Aimée de Lannoy

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
J'aime Aimée

paperback/ gebrocheerd: € 16.50 Tijdelijke prijs tot 31-12-2021, daarna € 20.00.

ISBN: 9789464021417, geïllustreerd, March 2020
Formaat: 20.1 (h) x 12.6 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 188 gram.

Uitgever: de Lannoy en Partners

beschrijving

Aimée is pittig, zelfverzekerd, rechtvaardig, positief en last but not least, lief. Een kind van de Caraïben, geboren en getogen op Curaçao. Aimée heeft twee volwassen kinderen, is twee keer getrouwd en gescheiden. Haar ouders leven niet meer, maar ze heeft nog wel een zus en drie broers. Familie is alles voor Aimée.

Voor haar studie verliet ze haar geliefde Curaçao en verhuisde ze achtereenvolgens naar Venezuela en het Franse eiland San Martin, waar ze in totaal dertien jaar heeft gewoond. Tevens reisde ze het Caribisch gebied af vanwege haar werk gedurende zo’n vijf jaar. Inmiddels woont Aimée tien jaar in Nederland. Ze heeft een mooie carrière gehad, onder meer als tv- en radiopresentatrice, ceremoniemeester en leidinggevende. In haar werk heeft ze bewezen intelligentie en talenten te bezitten om de aandacht van haar publiek te trekken en om haar medewerkers aan haar te binden.

Deze autobiografie schreef Aimée omdat zij graag haar verhalen deelt met jongeren die nog een heel leven voor zich hebben en met andere vrouwen die zich misschien herkennen in haar levensloop. Haar leven is bijzonder afwisselend, door uiteenlopende gebeurtenissen van spannend en leuk, tot zenuwslopend en triest. In gedetailleerde beschrijving van situaties geeft zij in haar boek een eigenzinnige interpretatie van het leven. Niks of alles is haar gegund. Ze moet ploeteren, ze valt maar staat ook steeds weer op en houdt vol.

‘Het volhouden kan alleen als je van jezelf houdt’, vindt ze, ‘ondanks dat alles soms tegenzit.’

Na de diagnose van haar zenuw- en spierziekte besloot Aimée om haar ervaringen, levenslessen en mooie momenten te delen met de wereld. Want ook al ken je Aimée niet persoonlijk, na het lezen van haar verhalen lijkt het alsof ze heel dicht bij je staat.

De titel van haar levensreizen, J’aime Aimée, bewijst hoe trots ze is op alles wat er in haar leven is gelukt en accepteert wat is mislukt. Ga mee met Aimée op reis, we beloven je een onvergetelijke ervaring met een traan en een lach!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.