Organiseren als spreeuwen

Praktijk en theorie van een lerende organisatie

Johannes Regelink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Organiseren als spreeuwen

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464020410, geïllustreerd, 64 blz., February 2020
Formaat: 21.7 (h) x 21.7 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 376 gram.

Uitgever: Boekengilde B.V.

trefwoorden: leiderschap management organiseren

beschrijving

Spreeuwen die in een grote groep vliegen stemmen voortdurend op elkaar af. Ze blijven als groep bijeen, zonder dat er een spreeuw met een vlaggetje voorop vliegt om aan te geven welke kant ze op moeten. Wat kunnen wij daarvan leren?

In 'Organiseren als spreeuwen' geeft organisatie-ecoloog Johannes Regelink zijn persoonlijke kijk op een lerende organisatie. Enthousiast en bevlogen, maar gebaseerd op een gedegen theoretische ondergrond. Het is het verhaal van Regelink Ecologie & Landschap, dat zich van eenmansbedrijfje ontwikkelde tot toonaangevend ecologisch adviesbureau. Het is ook het verhaal van Johannes' persoonlijke zoektocht naar een organisatievorm gebaseerd op zelfsturing en gespreid leiderschap, waarin samenwerking tot méér leidt dan de som der delen en waarin ruimte is voor persoonlijk leren. Het geeft inzicht in hoe dat vorm kan krijgen, met een voor iedere organisatie bruikbaar besluitvormingsmodel.

Wil jij ook toe naar een organisatie waarin blijven leren, eigen verantwoordelijkheid nemen en samenwerken centraal staan? Zoek je naar een manier van organiseren die de wereld een beetje mooier maakt? Dit boekje biedt inspiratie maar ook een bondige theoretische basis, voor iedereen, van frontliniewerker tot directeur, die die zoektocht aan wil gaan!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.