Levens belangrijk

Blauwdruk voor de gezondheidszorg van morgen

Geert Wellens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Levens belangrijk

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464013450, April 2021
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 522 gram.

Uitgever: Pelckmans

beschrijving

‘Beter voorkomen dan genezen’, zo klinkt het gezegde. Dit boek toont aan hoe we als maatschappij veel meer moeten inzetten op preventie en ziekte voorkomen, dan enkel op het behandelen en genezen van zieke mensen.

Hoe zullen ziekenhuizen evolueren in de toekomst? Wat wordt de rol van technologie om zélf onze gezondheid te monitoren, onder begeleiding van een arts op afstand? En waarom is een gezonde geest minstens even belangrijk als een gezond lichaam? Door aandacht voor voeding, bewegen en minder stress worden mensen gezonder, blijven ze gezonder én blijft onze gezondheidszorg betaalbaar.

Levens belangrijk biedt een blauwdruk voor een nieuwe gezondheidszorg: anders, eigentijdser, positiever, technologisch vernieuwend, financieel haalbaar en toegankelijk. Geert Wellens toetste bovendien zijn visie aan die van gerenommeerde opinieleiders, onder wie Marc Noppen, Peter Degadt, Lieven Maesschalck, Lieven Annemans, Omer Van den Bergh, Leo Neels, Thierry Geerts, Rudy Maertens, Pieter Vanherck en Karel Van Eetvelt.

Alle puzzelstukken voor een succesvolle en betaalbare gezondheidsaanpak liggen er. Dit boek legt ze op de juiste plaats.

Geert Wellens is mede-oprichter van Triginta, een vastgoedbedrijf dat zich onder meer specialiseert in de bouw van zorginfrastructuur van de toekomst. Daarnaast is hij actief bestuurder van het Heilig Hart Ziekenhuis in Lier, van Briant (een netwerk van vier ziekenhuizen) en van de woonzorgcentrum-groepen Zorggroep Zusters van Berlaar en Aldea.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.