Economie

En wat het alledaagse leven ons daarover leert

Bart Haeck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Economie

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464012064, 320 blz., April 2021
Formaat: 21.0 (h) x 13.6 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 457 gram.

Uitgever: Pelckmans

beschrijving

Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog kon je in Duitsland 500 miljard eieren kopen voor dezelfde geldsom als waarmee je vijf jaar later, in 1923, nog één ei kon kopen. Vóór Wall Street en Euronext was de beurs een Brugse herberg waar handelaars verzamelden. En economische modellen zijn als een wegenkaart: niet alles staat erop, om net het belangrijkste te beklemtonen.

Wat leert de schijnbaar perfecte harmonie van een zingend concertpubliek ons over de markt? Waarom hebben landen met een hamburgerrestaurant van McDonald’s elkaar bijna nog nooit de oorlog verklaard? En waarom blijven we dat ongemakkelijke azertyklavier gebruiken?

Dit boek toont je hoe iedereen de wereld van geld, werk en bedrijven eigenlijk al snapt, omdat we de wereld van de alledaagse dingen kennen. Aan de hand van toegankelijke anekdotes rond wat we dagelijks om ons heen zien, toont Bart Haeck dat economie niet iets abstracts, iets moeilijks, of ‘iets met cijfers’ is. We leven er middenin, iedere dag opnieuw.

Bart Haeck is politiek commentaarschrijver voor De Tijd, wat hem dagelijks op het kruispunt van politiek en de financiële wereld brengt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.