Terrorisme

Serie strafrecht

Martin Scharenborg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Terrorisme

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463987240, 356 blz., February 2021
Formaat: 23.5 (h) x 15.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 539 gram.

Uitgever: Mijnmanagementboek.nl

beschrijving

Dit boek gaat over de juridische aspecten van terrorisme. Om dat goed te kunnen plaatsen wordt eerst ingegaan op de definitie en herkomst van terrorisme en op de Nederlandse geschiedenis van terrorisme De aanslagen gepleegd door de Rode Jeugd, de RaRa, de IRA, de ETA, alsook de islamitische terreur van de laatste twintig jaren. Zo’n 100 aanslagen worden beschreven.
Vervolgens wordt ingegaan op de materieelrechtelijke aspecten van terrorisme. Hoe zit het met samenspanning, voorbereiding, deelneming? Wat omvat het terroristisch oogmerk en wat is een terroristisch misdrijf? Het wordt allemaal uitgebreid beschreven en onderbouwd aan de hand van jurisprudentie en wetsgeschiedenis.
Daarnaast wordt in gegaan op de formeelrechtelijke aspecten van terrorisme. Welke verdenking is vereist? Wat zijn de bevoegdheden in een terrorismeonderzoek? In hoeverre wijken deze af van de reguliere bevoegdheden? Wat is de waarde van het ambtsbericht van de AIVD? Mag dat als bewijs gebruikt worden? Het komt allemaal aan bod in dit boek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.