Geheimen van de managementboemerang

De kortste route naar duurzaam energieke organisaties

Harm Krol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geheimen van de managementboemerang

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463985208, geïllustreerd, 116 blz., November 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 209 gram.

Uitgever: Maak je eigen onderwijsboek

beschrijving

Waarom kan de ene leidinggevende een organisatie professioneel laten groeien? Waarom is een ander daar niet toe in staat? Wat is het geheim? En wat is de logica achter groei en stagnatie in organisaties?

Harm Krol ontrafelt met de metafoor van de managementboemerang de grondhouding van managers. De lezer ontdekt welk managementgedrag energie aan medewerkers geeft en wanneer dat gedrag juist energie kost. Daardoor kan voorspeld worden of een organisatie zich steeds gezonder zal ontwikkelen of juist in een negatieve spiraal van reactiviteit terechtkomt.

Aan de orde komen vragen als: Wat is het spanningsveld tussen de formele en de informele organisatie en hoe ga je daarmee om? Hoe kan de manager de managementboemerang met succes werpen en krijgt hij de gewenste positieve energie terug? Wat is het geheim van doelempathie? Waarom heeft de werking van ons brein zo’n grote impact op ons gedrag?

De antwoorden op deze vragen onthullen een logica waarmee de auteur een aantal concrete groeiscenario’s naar meer vitaliteit uitwerkt. Met dit boek wil Harm Krol een bijdrage leveren aan het stimuleren van verbindend management en een duurzame vitaliteit van organisaties en teams.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.