Congo Stories

Vechten met vijf eeuwen uitbuiting en hebzucht

John Prendergast; Ryan Gosling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Congo Stories

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463962681, 344 blz., April 2020
Formaat: 22.8 (h) x 15.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 490 gram.

Uitgever: Horizon

beschrijving

Geen enkel land ter wereld wordt zo uitgebuit als Congo. Voor de hebzucht van de Congolese overheid, Europa en de Verenigde Staten betaalt de Congolese bevolking al vijf eeuwen een vreselijke tol. Tijdens het koloniale bewind van de Belgische koning Leopold II was Congo het schouwspel van de grootste genocide ooit. Sinds WOII vielen nergens meer oorlogsslachtoffers dan in Congo. Maar er is hoop, want de lokale bevolking eist verandering en ook de internationale gemeenschap beseft almaar meer dat het zo écht niet verder kan.
Aan de hand van John Prendergasts geschiedenis en actuele schets van de westerse uitbuiting van Congo, Ryan Goslings foto's over het dagelijks leven in Congo en Fidel Bafilemba's profielen van heroïsche Congolese activisten, biedt Congo Stories een venster op het verschrikkelijke verleden en heden maar ook een hoopvolle blik op de toekomst.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

John Prendergast (Author)
John Prendergast is New York Times-bestsellerauteur en een mensenrechtenactivist die zich al meer dan dertig jaar inzet voor vrede in Afrika. Hij heeft o.a. gewerkt voor UNICEF en Human Rights Watch en is directeur van The Enough Project. Fidel Fidelemba werkt als researcher in Congo.
Ryan Gosling is een van de populairste acteurs, bekend van onder andere La la Land en First Man.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.