Nello en Patrasche

Tanguy Ottomer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nello en Patrasche

gebonden: € 15.99

ISBN: 9789463962568, geïllustreerd, 40 blz., September 2020
Formaat: 22.9 (h) x 22.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 369 gram.

Uitgever: Horizon

illustrator: Philippe Hosselet

beschrijving

Nello, een arme weesjongen, sluit vriendschap met Patrasche, een achtergelaten trekhond. Samen trekken ze elke dag naar de stad. Daar bezoeken ze vaak de kathedraal, waar Nello de schilderijen van zijn grote held Rubens probeert te bezichtigen.
Door een reeks tegenslagen eindigt het leven van Nello en Patrasche in diezelfde kathedraal. In dit wereldberoemde en ontroerende verhaal zit een boodschap van trots en onvoorwaardelijke vriendschap.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Tanguy Ottomer is veel meer dan een Bekende Antwerpenaar. Hij runt al 10 jaar het succesvolle Buro Beroepsbelg, waar je originele stadswandelingen-met-een-gids kunt boeken. Zijn eigenzinnige, enthousiaste en spontane aanpak leverde hem al veel lof op, onder andere van The New York Times en CNN.
Hij schreef eerder de succesvolle reeks 't Stad van vroeger (Luster).

recensie citaat'Nello & Patrasche nu ook voor Nederlandstalige lezertjes. Eindelijk, want hoe is het mogelijk dat het 19de-eeuwse A Dog of Flanders van de Engelse auteur Marie-Louise de la Ramée wereldwijd al miljoenen keren over de toonbank ging... maar nog nooit in Vlaanderen. Auteur en stadsgids Tanguy Ottomer heeft dat met zijn eerste kinderboek (...) rechtgezet.'
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.