Britt bij de bijen

Vlieg mee door de bijzondere wereld van de honingbij

Britt van Marsenille

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Britt bij de bijen

gebonden: € 16.99

ISBN: 9789463962421, 72 blz., April 2021
Formaat: 22.8 (h) x 22.7 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 503 gram.

Uitgever: Horizon

illustrator: Katrien Vanderlinden

trefwoorden: bijen bijensterfte bloemen honing honingbij imker ketnet milieu voedselketen wonderwall

beschrijving

Wist jij dat een bij ruikt met haar voelsprieten? En weet je wat het verschil is tussen bijen en wespen? Hoe leven bijen en hoe maken ze honing? Welke bloemen vinden ze lekker? En misschien wel het allerbelangrijkste: hoe kan jij bijen redden? Bijen zorgen er namelijk voor dat wij lekker kunnen eten: meer dan de helft van wat op ons bord ligt, hebben we aan hen te danken. Dat er wereldwijd volledige bijenvolken sterven, is dan ook een groot probleem.

Met Britt bij de bijen wil Britt Van Marsenille kinderen op een speelse manier meenemen in de bijzondere wereld van de honingbij en hen zo bewust te maken van het belang van bijen. De prachtige illustraties van Katrien Vanderlinden brengen de bijenwereld met een kleurrijke knipoog tot leven.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Britt Van Marsenille is radio-en tv presentatrice. Als ze niet op pad is voor een reportage van Factcheckers, zorgt Britt voor haar bijen. Want naast al dat mediageweld is ze ook gepassioneerd imker. Britt probeert om mensen bewust te maken van het belang van de bijen en probeert om van de wereld een bijvriendelijke plek te maken.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.