De tempeliers in de Lage Landen

Jan Hosten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De tempeliers in de Lage Landen

paperback/ gebrocheerd: € 26.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463962261, geïllustreerd, 528 blz., April 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Horizon

trefwoorden: bankier belgië de tempeliers in de lage landen executie filips iv de schone geschiedenis grootgrondbezitter heilige land jan hosten krijgers ...

beschrijving

De tempelorde werd in 1120 opgericht om de pelgrims in het Heilige Land te beschermen. De tempelridders waren gevreesde krijgers en ontpopten zich tot grootgrondbezitters en bankiers. In 1312 werd de grootste religieuze ridderorde ooit ontbonden op bevel van Filips IV de Schone van Frankrijk. Vele tempeliers werden geëxecuteerd. Minder bekend is het belang van de Lage Landen als logistieke en financiële draaischijf van de tempelorde. Jan Hosten vertelt over de Vlaamse roots van de tempeliers, hun activiteiten en commanderijen in de Lage Landen en de restanten van dat patrimonium.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jan Hosten (45) verricht reeds meer dan twintig jaar onderzoek naar de tempeliers. Hij is de drijvende kracht achter de website www.tempeliers.be, mede-oprichter van de Vereniging voor de Studie van de Tempeliers en de Hospitaalridders (VSTH), lid van de Society for the Study of the Crusades and the Latin East (SSCLE) en de Council for British Research in the Levant (CBRL). Hij staat bekend als dé kenner van de tempeliers in de Lage Landen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.