Het verlies van België

Johan Op de Beeck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het verlies van België

paperback/ gebrocheerd: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463962186, 480 blz., November 2019
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 683 gram.

Uitgever: Horizon

beschrijving

1830: koning Willem I wordt overrompeld door een revolutie in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het komt tot zware gevechten. De revolutionairen, onder leiding van de Brusselse republikein Louis De Potter, winnen. De Nederlandse kroonprins Willem wil koning van België worden, maar de republikeinen verhinderen dat. De revolutionairen voeren ook onderling een ongenadige strijd, waarbij de republikeinen ten slotte geliquideerd worden door de monarchisten. Het nieuwe koninkrijk ontstaat. Maar in Den Haag geeft koning Willem de strijd voor 'zijn' België nog niet op. Een masterclass in politiek.
Meesterverteller Johan Op de Beeck reconstrueert minutieus en meeslepend het ontstaan van België. Dit rijkelijk geïllustreerde boek is een must have voor iedereen die geïnteresseerd is in onze vaderlandse geschiedenis en politiek.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Johan Op de Beeck (1957) is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Hij schreef vier bejubelde bestsellers over het napoleontisch tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013) en een onovertroffen tweedelige biografie over Napoleon (2014). Zijn nieuwe boek is een logisch vervolg op zijn boeken over Napoleon.recensie citaatEen fantastische leeservaring.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.