De bedreigde vrijheid

De strijd om uw vrije meningsuiting

Johan Op de Beeck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De bedreigde vrijheid

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463962179, 272 blz., November 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 363 gram.

Uitgever: Horizon

beschrijving

De vrijheid van meningsuiting is dé basisgarantie voor het samenleven. Sinds de Verlichting leeft dit in verstandhouding met die andere grondwettelijke vrijheid, de godsdienstvrijheid. Een verstandhouding die we lijken kwijt te raken.
Een samenleving bestaat alleen als bevolkingsgroepen dezelfde basiswaarden delen, ondanks uiteenlopende geloofsovertuigingen en levensbeschouwingen. Velen zijn al te zeer overtuigd van hun gelijk en begrijpen nauwelijks nog de betekenis van vrije meningsuiting, godsdienstvrijheid en scheiding van kerk en staat. Deze concepten vormen nochtans de fundamenten van onze samenleving. Maar hoe kun je iets met elkaar delen wat je niet kent? Of niet begrijpt?
Dit boek wil een bijdrage te leveren tot deze verheldering. Johan Op de Beeck schetst het ontstaan en de geschiedenis van de vrije meningsuiting en stelt een aantal confronterende maar onontkoombare actuele vragen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)JOHAN OP DE BEECK(1957) is geschiedkundig auteuren was voorheen journalist enhoofdredacteur van diversemedia. Hij schreef vier bejubeldebestsellers over het napoleontischtijdperk: Napoleons nachtmerrie(2012), Waterloo (2013)en de onovertroffen tweedeligebiografie Napoleon (2014). Na het immense succes van Het verlies van België (2015), keert hij terug naar zijn eerste liefde: Napoleon.toelichtingHoogst urgent pleidooi voor onze vrijheid van meningsuiting, een historisch basisrecht dat wordt bedreigd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.