Leopold II

Het hele verhaal

Johan Op de Beeck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leopold II

gebonden: € 39.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463962094, geïllustreerd, 816 blz., September 2020
Formaat: 23.5 (h) x 16.5 (b) x 6.8 (d) cm. Gewicht: 1147 gram.

Uitgever: Horizon

trefwoorden: belgië congo genocide kolonie koning

beschrijving

Was Leopold II (1835 - 1909) een grote koning of een massamoordenaar? De vorst regeerde vanaf 1865 tot aan zijn dood in 1909 over België en was gedurende 23 jaar de soeverein van Congo-Vrijstaat. Johan Op de Beeck onderzoekt zijn echte verantwoordelijkheid daar.
Leopolds leven omvatte echter veel meer dan het koloniale verleden van België. De koning vocht voor de defensie en de economische onafhankelijkheid van zijn prille natie. In zijn omgang met staatshoofden en media getuigde hij van sterk staatsmanschap, zoniet van doortrapte sluwheid. Hij regeerde over België in een van de woeligste periodes. Controversieel is ook zijn privéleven, vol koppigheid, avontuur, bizar gedrag en overspel.
Na Napoleon en De Zonnekoning schrijft meesterverteller Johan Op de Beeck opnieuw een pageturner over een van de belangrijkste en kleurrijkste historische figuren uit de geschiedenis. Een meeslepend levensverhaal, actueler dan ooit.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Johan Op de Beeck is geschiedkundig auteur en was journalist en hoofdredacteur van diverse media. Hij schreef vijf bejubelde bestsellers over het napoleontisch tijdperk. Over de Franse geschiedenis schreef hij tevens De Zonnekoning (2019), dat wekenlang op nr. 1 stond. In 2015 publiceerde hij Het verlies van België. Hij is een van de belangrijkste non-fictie auteurs in België en brak door als romanschrijver met Het complot van Laken (2019).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.