Casper, een rouwboek

Waar ben je lieve broer?

Uus Knops

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Casper, een rouwboek

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463932554, 176 blz., May 2020
Formaat: 20.0 (h) x 12.8 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 228 gram.

Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

illustrator: Vigdis de Cauter

redactie: Emma Laura Schouten

beschrijving

Het is december 2005 wanneer auteur Uus Knops te horen krijgt dat haar jongere broer Casper wordt vermist. Met hun diploma op zak besloten Casper en zijn studiegenoot Christophe om rond te reizen in het prachtige Venezuela. Maar kort voor het einde van de reis stopt het mailcontact en ook hun vliegtuigstoel blijft leeg...

Wat volgt is een intensieve zoekactie die wordt geleid door het gezin Knops. Hun huis wordt het kloppende hart van de operatie, maar alle inspanningen ten spijt moeten ze gaandeweg een pijnlijke realiteit accepteren: Casper is niet meer, nooit meer.

Naast het indrukwekkende relaas van een familie die bergen heeft verzet om hun zoon en broer te redden, is Casper, een rouwboek een aangrijpende reflectie over rouw in al zijn facetten. Zelf is Uus Knops psychiater en psychotherapeut. In dit werk laat zij de ruwheid van rouw zien; het schuurt en wringt tegen. Althans, zo start het. Knops toont ook hoe schuring geleidelijk voor slijtage zorgt en uiteindelijk zelfs in zachte berusting kan overgaan.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.