Schoonnijd

Ontboezemingen over mijn lijf en leven

Platel Pascale

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Schoonnijd

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463932219, geïllustreerd, 128 blz., July 2020
Formaat: 23.3 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 519 gram.

Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

beschrijving

Pascale Platel is beginnen te schrijven omdat ze het leven niet aankon. Dagboeken vol. In haar universum was alles perfect, maar in de buitenwereld loerde het gevaar en het was er zo saai. Gelukkig leerde ze buiten de lijntjes kleuren en ‘weerbaar zijn’ en daar waar haar eerste stukken fictieve sprookjesverhalen waren, raakt het recentere werk haar eigen geschiedenis aan.

In Schoonnijd heeft Pascale het over zintuiglijk verlangen, relaties, zelfsabotage, imago, erotiek, de eeuwige troost, de valkuilen, de worstelingen en de queesten met en van het leven. De foto’s bij de teksten refereren flamboyant en theatraal naar iconische beelden van pin-ups maar geven ook een intieme blik op het kwetsbare model. Naakt wordt daarbij niet geschuwd.

“Zonder die naaktheid in mijn werk voel ik mij niet vol, is het leven niet volledig” zegt Pascale. Die naakte authenticiteit komt terug in de taal en het spel tussen de geliefden, fotograaf en model. Pascale Platel is vrouw, moeder, geliefde en staat al meer dan een kwarteeuw in het vak. Ze poseert, ze presenteert, ze publiceert, maar in de eerste plaats is ze verhalenvertelster.
Doorheen de creaties van Platel loopt één rode draad: deze van het genot om te vertellen, te fantaseren, uit te dagen en gaandeweg zichzelf te ontdekken.
Filip Hamerlinck is kunstenaar – piloot en de partner van Pascale. Wat ooit begon met een sporadische foto evolueerde via het ontwerpen van affiches voor theaterproducties tot fotosessies in het kader van dit boek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.