Zorgen voor morgen

Een historische reflectie op een veranderende samenleving

Stijn Van De Perre

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zorgen voor morgen

paperback/ gebrocheerd: € 45.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463932110, 600 blz., October 2020
Formaat: 24.1 (h) x 19.1 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 1045 gram.

Uitgever: Owl Press

beschrijving

Wie af en toe een krant openslaat of het nieuws bekijkt, krijgt de indruk dat de wereld snel verandert, en helaas is dat meestal in een negatieve context. Moeten we ons zorgen maken over morgen? En in dat geval, hoe kunnen we zorgen voor morgen?

Voor genuanceerde antwoorden op die vragen, zetten we best een stapje terug. Een historische reflectie op belangrijke thema's zoals bevolkingsontwikkeling en verstedelijking, milieubewustzijn en duurzaamheid, sociale ongelijkheid en ontwikkeling, economische conjunctuur en technofobie, of politiek geweld, kan ons immers veel bijleren.

In dit boek onderzoeken we de treffendste maatschappelijke veranderingen van de laatste twee eeuwen. We beschrijven betekenisvolle concepten en schetsen opvallende evoluties. De toekomstverhalen van weleer functioneren hierbij als onze rode draad. Die werden lang geleden verzonnen en vertellen ons vandaag eigenlijk meer over de tijd van hun ontstaan dan over de toekomst die ze verbeeldden. Zo worden de zorgen van gisteren een inspiratie voor vandaag.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.