Investeer in een gezonde levensstijl

Op weg naar een activerend preventiebeleid

Johan Albrecht

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Investeer in een gezonde levensstijl

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463931885, 208 blz., March 2020
Formaat: 22.1 (h) x 15.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 308 gram.

Uitgever: Owl Press

beschrijving

Ongeveer 35% van ons totale gezondheidszorgbudget gaat naar chronische aandoeningen die relatief eenvoudit te vermijden zijn. In onze overvloedige samenleving is het nu eenmaal eenvoudig om overgewicht of een levensbedreigende chronische aandoening te ontwikkelen. Denk maar aan de opmars van diabetes type 2 of de vele hart- en vaatziekten.

De oplossing voor dit probleem is te vinden in een gezondere levensstijl. Niet alleen bespaart een gepaste levensstijl ons allen heel wat geld, maar kan die bovendien heel wat chronische aandoeningen genezen. Helaas stellen we vast dat maar weinig chronisch zieken op zoek gaan naar ondersteuning. Daarom is er dringend nood aan een efficiënt, duurzaa en activerend preventiesysteem.

Er zijn meer dan genoeg succesverhalen die aantonen hoe preventieve ondersteuning een positieve impact kan hebben op de gezondheid van de bevolking. Nieuwe initiatieven zoals een individueel gezondheidsbudget waarmee effectieve ondersteuning aangekocht kan worden, werken vaak wervend en ruimen de weg voor verdere innovatie. En die innovatie is nodig opdat iedereen een weg vindt naar een gezondere én goedkopere levensstijl.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.