Het lichaam zwijgt

Jo Baker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het lichaam zwijgt

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463931281, 320 blz., May 2020
Formaat: 22.1 (h) x 14.0 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 501 gram.

Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

vertaald door: Annelies de Hertogh; Els de Roon Hertoge

beschrijving

Een jonge schrijfster verlaat Londen en verhuist met haar zoontje naar een afgelegen plaats in het noorden van Engeland, waar ze een baan heeft gekregen als docent creatief schrijven aan een provinciale universiteit.

Ze heeft het geld nodig maar wil vooral de herinnering ontvluchten aan een gewelddadige aanranding waarvan ze drie jaar eerder het slachtoffer was. Hoewel ze voldoening put uit het lesgeven, is het werk veeleisend, zeker wanneer er in haar klas een verhit debat uitbreekt over geweld tegen vrouwen.Bovendien begint een van haar studenten romanfragmenten te schrijven waarin de grens tussen fictie en werkelijkheid wel erg dun aanvoelt. Wanneer ze ten slotte zichzelf herkent als hoofdpersonage in het verontrustende werk van de jongeman, vreest ze niet meer te zullen ontkomen aan het gruwelijke lot dat hij haar heeft toebedacht.

Het lichaam zwijgt is een ijzingwekkende en psychologisch vernuftige campusroman die ons op een onthutsende manier laat zien hoe diep de patronen van seksisme en geweld zijn geworteld in onze maatschappij.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.