De Ademrevolutie

Vind rust terwijl je spreekt

Carry De Clercq; Siona Houthuys

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Ademrevolutie

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463931243, 288 blz., May 2020
Formaat: 23.5 (h) x 16.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 348 gram.

Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

illustrator: Davine Peleman

redactie: Michael De Wilde

beschrijving

In deze stressvolle tijden ademt haast niemand nog met de buik. Het besef is wel gegroeid dat de buikadem de sleutel is tot rust, ontspanning en balans. Dus gaan we er massaal naar op zoek in yoga, mindfulness en meditatie. Maar één ding zien we over het hoofd: tijdens al deze trainingen spréken we niet. En ademen is ook spreken. De lage adem die we hebben in de yoga, dus als we niet praten, zet zich echter niet automatisch over in een buikadem tijdens het spreken. Om die te behouden, moeten we hem laten samenwerken met onze stembanden en spreekspieren, en dat is ons lichaam verleerd. Het resultaat van yoga beklijft dus niet in het dagelijkse leven. Dat is de grote missing link in het ademverhaal.

De Ademrevolutie legt uit waarom de buikadem tijdens het spreken verdwijnt en leert je aan de hand van heldere oefeningen, illustraties en inspirerende getuigenissen hoe je de lage adem altíjd kunt behouden. Zo verbetert je stem, verhoogt je zelfvertrouwen en vermindert je stress.

Carry De Clercq is stemcoach en staat aan het hoofd van Adem&Stem in Antwerpen. Ze geeft les aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, richting Acteren en Woordkunst. Ze werkte ook als docent aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

Siona Houthuys is podcast- en theatermaker. In 2015 richtte ze AudioCollectief SCHIK op waarmee ze podcasts en theatrale audio-ervaringen maakt, zoals BOB en El Tarangu.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.