Is ons onderwijs gebuisd ?

Mythes en feiten: Experts aan het woord

Hans Schmidt; Roger Standaert; Jan T'Sas; Goedele Vandommele; Mariet Schiepers; Trees Vanhoutte; Michel Vanhee; Luc Heyerick; Geert van Hove; Orhan Agirdag; Piet van de Craen; Piet van Avermaet

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Is ons onderwijs gebuisd ?

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463930963, 208 blz., October 2019
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 484 gram.

Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

beschrijving

We horen heel wat verontrustende berichten over de Vlaamse scholen. Ons onderwijs gaat achteruit, meertaligheid in de klas en multiculturaliteit bemoeilijken het leren in plaats van het te bevorderen. Inclusief onderwijs brengt enkel lasten met zich mee. Focussen op het welbevinden van de leerlingen staat gelijk aan betuttelen. Dergelijke slogans zijn wervend, maar zijn ze ook correct?
In dit boek spreken experts zich uit over discussies die soms eerder politiek dan pedagogisch lijken te zijn. Veel luid verkondigde standpunten zijn te kort door de bocht, daarom leggen de auteurs de feiten voor. Vanuit hun onderzoekservaring in alle lagen van ons onderwijs worden de hardnekkigste mythes (over o.a. meertaligheid in de klas, diversiteit, thuistaal op de speelplaats, projectwerken, alternatieve evaluatiesystemen) ontleed en wordt de zin en onzin van deze kwesties aan het licht gebracht.
Of je nu leerkracht, pedagoog, ouder of leerling bent, dit werk zal je de werkelijke staat van het onderwijs tonen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.