Blind Date

Portretten met blikken en blozen

Katharina Van Cauteren; Nils Büttner; Matthias Ubl; Hildegard Van de Velde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Blind Date

gebonden: € 60.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463887397, geïllustreerd, 288 blz., March 2020
Formaat: 29.7 (h) x 25.6 (b) x 4.5 (d) cm. Gewicht: 2581 gram.

Uitgever: Hannibal

beschrijving

Portretten met blikken en blozen
Katharina Van Cauteren, Nils Büttner, Matthias Ubl en Hildegard Van de Velde
Portretten uit de late middeleeuwen
en de vroegmoderne tijd, wat moeten we met die lang vergeten mensen van eeuwen geleden? Ze staren ons aan, soms met een monkellachje, of negeren ons compleet. Zonder een woord te zeggen. Toch hebben ze ons zo veel te vertellen. Over hun boeiende levens, wie ze waren, of hoopten te zijn.
Dit boek wil de lezer een afspraak met de geschiedenis bieden, of liever nog, een blind date met geportretteerde mannen en vrouwen uit vervlogen eeuwen. Stuk voor stuk werden hun portretten vervaardigd in het bonte lappendeken van graafschappen, hertogdommen en heerlijkheden die grosso modo samenvallen met het huidige Vlaanderen. Blind Date toont een uitzonderlijke staalkaart van de portretkunst uit het verleden. En mis- schien blijkt dat verleden uiteindelijk helemaal niet zo ver weg. Als mensen
die ooit van vlees en bloed waren, hebben al deze geportretteerden
hun eigenaardigheden en verborgen agenda’s, ambities en hogere doelen. Soms zijn die hyperindividueel. Soms ligt er een laagje stof op, en zijn de dames en heren kinderen van hun tijd. Meestal echter zijn hun dromen en pretenties verrassend tijdloos en ontnuchterend herkenbaar.
The Phoebus Foundation bezit een schat aan zulke portretten, zo veel en divers dat ze er een tentoonstelling en een boek mee konden samenstellen die het genre van de portretschilderkunst in
al zijn facetten belichten, van selfie tot groepsportret.
Boek naar aanleiding van de tentoonstel- ling in het Snijders&Rockoxhuis en de Keizerskapel in Antwerpen in een scenografie van Walter Van Beirendonck, van 14 maart tot 31 december 2020.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.