Vergeten vleugels

Bruno Gielis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vergeten vleugels

paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463883702, geïllustreerd, 144 blz., October 2019
Formaat: 25.1 (h) x 17.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 571 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elena

beschrijving

2 Juni 1942. Vijf jonge mannen aan boord van een bommenwerper vliegen huiswaarts na een luchtaanval op de Duitse stad Essen. De adrenaline giert door hun lichamen. Over een uur bereiken ze de Engelse kust en in gedachten zijn ze reeds bij hun dierbaren, vrienden en geliefden. Maar dan slaat het noodlot toe.
Vergeten vleugels beschrijft de spannende zoektocht naar de families van drie Engelse en twee Canadese vliegeniers, bemanning van een RAF-bommenwerper die boven Brabant, net ten zuiden van Mechelen werd neergehaald door een vijandelijke jachtjager. Aan de hand van Duitse, Engelse en Canadese documenten gevonden in musea, bibliotheken en militaire archieven, authentieke getuigenissen, memoires en talloze contacten met familieleden kon een perfecte reconstructie gemaakt worden van hun laatste vlucht en komen we meer te weten over de mensen achter de feiten en het leven van deze soldaten na de oorlog.
Vergeten vleugels bundelt eveneens de boeiende verhalen over hun militaire opleidingen, de Duitse kampen, de dodentochten, de ontsnappingslijn Comète, het opsporen van het vliegtuigwrak en de onvoorwaardelijke inzet en hulp van moedige Belgische burgers.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.