Het verzameld werk

1941-1943

Etty Hillesum

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het verzameld werk

gebonden: € 39.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463821711, geïllustreerd, April 2021
Formaat: 22.2 (h) x 14.9 (b) x 4.8 (d) cm. Gewicht: 1016 gram.

Uitgever: Balans

trefwoorden: brieven dagboeken ethiek etty hillesum joods menselijkheid ondergang tweede wereldoorlog westerbork

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De dagboeken en brieven van de Joodse Etty Hillesum werden aanvankelijk geschreven midden in bezet Amsterdam. Zittend voor het raam van haar kamer aan het Museumplein schreef zij een indrukwekkend, bezield en universeel werk. Met haar intelligente en sensitieve geest ontworstelde zij zich aan de machten die uit waren op de ondergang van haar en haar Joodse medemensen. Zij wist zich in haar schrijven als het ware te verheffen boven de terreur die zich overal om haar heen voltrok.

Wanneer Etty ten slotte in kamp Westerbork terechtkomt, waar ze wordt geconfronteerd met het ontzaglijke leed van de transporten die elke week naar het oosten vertrekken, weet zij nog eens te meer gestalte te geven aan haar radicale ethiek en bewogenheid met anderen. Haar aantekeningen en brieven uit deze periode getuigen van een sterke persoonlijke ontwikkeling en een subliem literair talent.

Deze nieuwe monumentale uitgave van al haar werk is verbeterd, aangevuld en vermeerderd met een aantal nieuw gevonden documenten en staat onder redactie van Klaas A.D. Smelik.

Het verzameld werk is een must voor iedereen die ooit Het verstoorde leven las, dat in 1981 verscheen en sindsdien over de hele wereld is vertaald en gelezen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Etty Hillesum werd op 15 januari 1914 in Middel burg geboren. Na haar schooltijd in Deventer studeerde zij rechten en Slavische talen in Amsterdam en Leiden. Op 9 maart 1941 begon zij een dagboek dat eindigde op 13 oktober 1942 met de woorden: ‘Men zou een pleister op vele wonden willen zijn’. Op 7 september 1943 werd zij met haar hele familie op transport gesteld. Op de briefkaart die zij uit de trein naar Auschwitz heeft geworpen schreef zij: ‘Zingende hebben we dit kamp verlaten…’
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het werk

gebonden: € 34.99
De dagboeken en brieven van de joodse Etty Hillesum werden aanvankelijk geschreven midden in bezet Amsterdam. Zittend voor het raam van ...

Meer boekennieuws op Facebook.